Banner 7 september

Recente activiteiten

Waar houdt CJP zich allemaal mee bezig? Hoe maken wij 16- tot 30-jarigen warm voor het brede culturele- en vrijetijdsaabod in Vlaanderen en Brussel?

Alle recente activiteiten en maandelijkse updates vinden jullie hieronder:

Wij zijn trouwens gek op nieuwe projecten, dus als je graag jongeren op originele wijze wenst bereiken voor jouw evenement, programmatie of campagne, neem zeker eens contact met ons op.

Astrid Hoeree – voordelen en wedstrijden - astrid@bill.be
Klara Vanderhenst & Renate Neven – promotie & events - klara@bill.be & renate@bill.be
Inge Martens – content over cultuur & vrije tijd - inge@bill.be
Lydia Moret – bannering site - lydia@bill.be
Stephanie Berger – partnerships - stephanie@bill.be

-----------------------------------------------------------------------------

JANUARI 2016

4/1/2016

Een niew jaar vol nieuwe projecten!

Vanwege het hele team wensen wij jullie allen een prachtig nieuw jaar toe, dat het een ongelooflijk productief jaar mag worden! 

BILL AWARDS 2016! 

Goed nieuws alvast voor BILL om het jaar productief te beginnen: in 2016 organiseren we de 2e editie van de BILL Awards! Opnieuw nomineert BILL jonge en opkomende talenten en verdeelt ze in vier categorieën. Een ding is zeker, de prijsuitreiking wordt iets om naar uit te kijken! verdeelt ze in vier categorieën. Een ding is zeker, de prijsuitreiking wordt iets om naar uit te kijken!  

 

Klik hier om terug naar het overzicht te keren.

DECEMBER 2015

2/12/2015

Vorige week was het sinterklaas en kerst tegelijkertijd voor BILL! Zowel de goedheiligman als  de kerstman brachten welgeteld 2 Bloovi Digital Marketing Awards mee!

BILL WINT DIGITAL MARKETING AWARDS

Op 26 november werden de winnaars bekend gemaakt van de BLOOVI DIGITAL MARKETING AWARDS en BILL was een van de gelukkigen!

Zowel in de categorie Most Performing Campaign for the Non profit scene als in Most Performing Campaign for the News & lifestyle scene werden de BILL AWARDS bekroond met een award, iets waar wij heel erg trots op zijn! 

Wij presenteren u een bewonderenswaardige derde én een om jaloers op te zijn tweede plaats!

Meer dan 1000 studenten bereikt tijdens geslaagde najaarsactie

Tussen 19 oktober en 20 november schuimde BILL 18 scholencampussen af in Brussel en Vlaanderen voor de najaarsactie BILL VERWENT. Er werden een 1000 tal korte enquêtes ingevuld, waarin BILL polste naar de culturele voorkeuren versus financiële middelen van studenten.

Ook deelde BILL over de 18 scholencampussen 4300 eetbare flyers uit, waarop lokale culturele tips stonden. En of het de studenten kon smaken!

Klik hier voor een fotoreportage!

Ontbijtsessie Brussel verplaatst!

Wegens terreurdreiging kon de ontbijtsessie in Brussel op 26/11 helaas niet doorgaan. Niet geterreurd, want de sessie wordt verplaatst naar 15/12. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! Schrijf je in via de website.

De sessies in Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk waren in tussentijd erg leerrijk en interessant. Indien gewenst, kunnen de PowerPoints doorgemaild worden. Stuur hiervoor een mailtje naar klara@bill.be.

Klik hier voor enkele sfeerbeelden.

Fotografieworkshop in Hasselt


Het afgelopen ‘workshopjaar’ sloten we in schoonheid af in de hoofdstad van de smaak: Hasselt! Fotograaf Kris Van De Sande trok samen met 15 jongeren langs enkele van de mooiste culturele plekjes in Hasselt.

Geniet hier mee van de foto’s.

Klik hier om terug naar het overzicht te keren.
-----------------------------------------------------------------------------

NOVEMBER 2015

2/11/2015

Brrrrrr, de dagen worden korter en het is al zo vroeg donker. Maar BILL probeert een lichtpuntje te zijn voor studenten in deze herfstige periode! Met de najaarsactie ‘BILL VERWENT’ schuimen we 18 scholencampussen in Vlaanderen en Brussel af en met BILL ABROAD informeren we studenten over studeren in het buitenland.

Maar verder ook heel erg spannend nieuws, want het project BILL AWARDS is geselecteerd voor een award!

BILL AWARDS GESELECTEERD VOOR DIGITAL MARKETING AWARDS 2015

BILL awards 2015 is uit 110 cases geselecteerd als nominee voor de Bloovi Digital Marketing Awards 2015 in 2 categorieën: Most Performing Campaign for the Non profit scene en Most Performing Campaign for the News & lifestyle scene

Op 26 november worden de Awards uit gereikt, iets waar we in volle spanning naar uitkijken!

       >> 

 

BILL OP BOEKENBEURS

Op de komende boekenbeurs mag BILL i.s.m. KNACK jong talent voorstellen! BILL selecteerde Amina Belorf (BILL AWARDS winnares categorie spreken) en zij brengt op 3 en 10 november Slam Poetry op het grote podium van de KNACK stand.

NAJAARSACTIE: BILL VERWENT

Dit najaar verwent BILL de hardwerkende student op de campusacties met een massages, humo’s studentenbijlagen én eetbare flyers. Verder maken studenten kans op filmtickets als ze meedoen met een korte enquête waarin BILL polst naar hun culturele voorkeuren versus financiële middelen. Tussen 19 oktober en 20 november schuimt BILL 18 scholencampussen af in Brussel en Vlaanderen.

Ontdek hier een leuke fotoselectie. 

 

BILL ABROAD

Studeren in het buitenland? Graag, als het van BILL afhangt! Met de BILL ABROAD actie wil BILL studenten uitgebreid informeren over studeren in het buitenland. Er werd een heuse off- en online campagne uitgewerkt, met de leuke infoboekjes als uithangbord.

 

ONTBIJTSESSIES

Ook dit jaar organiseert BILL ontbijtsessie voor haar partners. Het onderwerp van dit jaar: Hoe maken we vandaag ruimte voor verschil? Volg de workshop ‘Ruimte maken: een nieuwe aanpak van diversiteit in de jeugd- en cultuursector’!
Gastspreker is Mehdi Marechal, stafmedewerker cultuur en interculturaliteit bij Demos vzw.

Ontdek op cjp.be alle sessies in verschillende provincies en schrijf je meteen in:  http://www.cjp.be/onderzoek/events/cjp-ontbijtsessies-15-ruimte-maken-een-nieuwe-aanpak-van-diversiteit-in-de

Klik hier om terug naar het overzicht te keren.
-----------------------------------------------------------------------------

OKTOBER 2015

1/10/2015

Hey daar, kennen jullie het BILL-team al?

Creatief, kleurrijk en een beetje crazy in de coconut, maar steeds paraat voor al jullie vragen!
Maar genoeg geleuterd over ons zelf! Waar was BILL in de maand september mee bezig én wat staat er voor oktober op de planning?

BREAKING NEWS: BILL mag SVEN GATZ een dag volgen op SNAPCHAT

BILL mag minister van cultuur Sven Gatz maandag 5 oktober volgen via SNAPCHAT. Een hele dag lang kan je de minister zijn drukke agenda volgen via BILL DEELT. Download de app en scan de code om BILL te volgen (of voeg ons manueel toe). Niet alleen minister Gatz zal gestalkt worden, binnenkort volgen we meer interessante personen!

 

Infodagen voor studenten en Student Kick Offs

Een nieuw schooljaar én massa’s nieuwe studenten die we allemaal wilden informeren over de voordelen die ze krijgen van BILL. We waren o.a. aanwezig op Luca Arts in Brussel, UHasseltUCLL in Diepenbeek en LiZa in Genk

Een nieuw schooljaar, dat vraagt trouwens ook om een bruisende start! BILL was al aanwezig met een Animated GIF booth op Brussel BrostUrban Waves in Kortrijk en de studentenwelkom in Leuven. De Student Take Off in Hasselt volgt nog op 7 oktober.


Een overzicht? alsjeblieft!

 

Jongerencommunicatie

BILL? Dat is gelijk aan cultuur- en vrijetijdscommunicatie voor en door jongeren!  Al onze tip en tricks voor jouw jongerencommunicatie bundelden wij op een overzichtelijke bureaubladonderlegger. Wil jij graag eentje ontvangen? Stuur een mailtje naar renate@bill.be of spring gerust eens binnen op kantoor.

BILLs Grote Vrijetijds Enquête

Eind september verstuurden we naar 50.000 jongeren een vrijetijd enquête door. Wat drijft hen om van cultuur te proeven en waar liggen nu al die drempels?
Al bijna1000 jongeren namen deel op enkele dagen tijd. We zijn erg benieuwd naar de resultaten, die eind volgende week gepubliceerd worden!

 

Humo's studentenbijlage

Lazen jullie onlangs humo’s studentenbijlage? Inderdaad, goed gezien! BILL had een volledige spread ter beschikking om zijn werking te tonen, mét enkele van de vele recente deals. Bekijk het ook online.

Nog op de planning?

Ja hoor, we hebben grote plannen! Binnenkort volgt er:

-    Naajaarsactie ‘BILL VERWENT‘ op 18 scholencampussen
-    BILL Abroad Actie: BILL wil jongeren stimuleren om te studeren in het buitenland en wat dit voor hen concreet betekent. 
-    Reportersdag én workshop op Film Fest Gent
-    Voor meer informatie: volg ons via snapchat, FB, twitter én uiteraard bill.be

Tot in november!

Klik hier om terug naar het overzicht te keren.

----------------------------------------------------------------------------

SEPTEMBER 2015

1/9/2015

De zomervakantie is nog niet voorbij, maar BILL is intussen helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar! Bereid jullie voor op leuke acties op infodagen, student kickoffs en uiteraard op de campus zelf. Want ook nu verzamelden we een resem aan hot items en sterke voordelen voor studenten en jongeren.

Maar wat gebeurde er tijdens de afgelopen zomermaanden?

BILL AWARDS

Niet alleen kregen 4 jonge talenten een BILL AWARDS in handen, BILL reikte dit jaar voor de eerste maal de ‘BILL AWARD voor beste jongerencommunicatiecampagne 2014’ uit, waarbij we een jeugddienst, cultuurhuis, onderwijsinstelling, jongerenorganisatie met een orginele, efficiënte campagne voor jongeren beloonde.

De winnaar werd de jeugdraad en communicatiedienst van de Stad Peer met het ‘Duurzaamheidsproject’, een campagne rond duurzaamheid waarbij alle Peerse jeugdverenigingen werden betrokken. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

         .

FOTOGRAFIE WORKSHOPS

Tijdens de zomermaanden konden BILL-leden én vrienden genieten van twee gratis workshops fotografie, zowel tijdens Museumnacht in Antwerpen (1/8/15) als tijdens Theater aan Zee in Oostende (2/8/2015). Professionele fotografen gaven tijdens deze stroomcursus fotografie persoonlijke tips en tricks.

Wat vonden de jongeren ervan?

“Dit is zéker voor herhaling vatbaar, ik heb Oostende op een super chille manier leren kennen.” (Boda Sele, 22 jaar, workshop fotografie in Oostende)

“Ik ben al jaren bezig met fotografie en weet er al best wat van, maar vandaag leerde ik eigenlijk pas hoe ik mijn camera correct moet vasthouden.” (Louise, 21 jaar, workshop fotografie in Antwerpen)

De winnaars van de beste foto’s gingen naar huis met gratis filmtickets en entreekaartjes voor de 3D World Magic & Fun in Kortrijk. 

PS: beide workshops waren volledig volzet!

Klik hier voor alle foto’s van de workshops in Antwerpen en Oostende.

    
Gwenny Nurtantio, TAZ Oostende, ©BILL                                                     Baren De Bie, Museumnacht Antwerpen, ©BILL

Tot in oktober!

Klik hier om terug naar het overzicht te keren.